Skådespelare och regissör på galapremiären av "Snabba cash- livet deluxe". Foto: Jessica Gow/Scanpix
morgonskiftet

Claudio från Gislaved rånar i Snabba Cash

3:35 min

Killen från Gislaved gled in på en räkmacka och rakt upp på vita duken. När "Snabba Cash - Livet deluxe" hade premiär i helgen kunde du nämligen se Claudio Oyarzo spela rånaren Ramon.

Planen var aldrig att bli skådespelare, säger Claudio Oyarzo, utan det var en ren tillfällighet som gjorde att han är med i filmen.

– En vän som har hand om castingen bad mig hjälpa en kille att läsa repliker, men sen slutade det med att jag fick rollen istället.

Till vardags är Claudio lärare och spelar i band och det var en riktig omställning att ställa sig framför kameran istället. Innan inspelningarna fick han utbildning i hur de skulle hantera alla vapen, ladda om och byta magasin.

– Det är väldigt långt från den verkligheten jag lever i. Det är lite märkligt så klart, att springa runt med k-pistar och vara en elak person, säger Claudio Oyarzo.

elin.ericsson@sverigesradio.se
magdalena.kovac@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista