Massiv utbildningssatsning för personal i äldreomsorgen

Landets kommuner ska dela på mer än en miljard för att vidareutbilda personal inom äldreomsorgen. Det här kallas Kompetensstegen, och idag var det uppstart för bland andra kommunerna i Jönköpings län.

Idag var det uppstartsträff på Hotell Högland i Nässjö för den så kallade Kompetensstegen som leds av regeringen, och som ska ge över en miljard till alla landets kommuner mellan åren 2005 och 2007. Nu är det upp till varje kommun att sätta ihop en utbildning och söka pengar.

Elisabeth Andersson och Anne Eriksson- Ling är undersköterskor på Rosendal i Gnosjö. Dom var idag med på uppstarten för att visa på ett exempel på vad man kan göra. För ungefär ett år sen deltog dom i projektet Tvärdrag som skulle göra kommunen till en mer attraktiv arbetsplats. En rad förändringar genomfördes på personalens eget inititaiv, till exempel kan dom numera påverka sina egna scheman, dom har hand om ekonomin själva och har ett café en gång i veckan då allmänheten kan besöka äldreboendet, och dom tycker att arbetsplatsen har blivit mer attraktiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".