Allison King, Ariel Usher och Johanna Larsson. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Volleyboll

USA-förvärv gick på stadsvandring i Gislaved

5:25 min

Nyligen kom två amerikanskor till Gislaved med varsitt flyttlass. Den ena från Portland i Oregon och den andra från Carollton i Texas. De hade aldrig varit i Sverige tidigare. I dag visades de runt i Gislaved.

Inför den kommande säsongen blir det stora förändringar och omställningar för de framgångsrika tjejerna i Gislaveds Volleybollklubb, för laget har nämligen värvat fem helt nya spelare. Två av dem är amerikanskorna Ariel Usher och Allison King.

P4 Jönköpings reporter Hannes Ewehaf följde med när lagkaptenen Johanna Larsson visade tjejerna runt i stan. Det visade sig att de hittade både likheter och skillnader när de jämförde Gislaved med sina hemstäder.

Båda har spelat collegevolleyboll tidigare, Allison i staden Carollton i Texas, och Ariel i Portland, Oregon. Men nu är har de alltså flyttat till Gislaved för att spela med GVK, och när lagkaptenen Johanna Larsson visar dem runt i stan, så säger Allison att Gislaved är fullständigt annorlunda jämfört med Carollton som hon kommer från, medan Ariel Usher ser många likheter mellan Gislaved och Portland, framförallt om man tittar på vädret.

De har inte ens varit i Sverige en hel vecka än, men känner redan att de trivs, och på vandringen genom Gislaved centrum gör de tappra försök att uttala svenska ord från butiksskyltar och affischer.

Det är inte bara stan som tjejerna känner sig hemma i, utan även laget, för de säger nämligen att de fått ett varmt välkomnande, och hoppas att de kan bidra med både energi och nya spelidéer, och även att de kan hjälpa laget att vinna matcher såklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista