Hans Standar slutade i våras, nu lämnar även Linda von Essen-Sylvén Elmia. Arkivbild: Toomas Laagus/Sveriges Radio
Jönköping

Sjätte avhoppet från Elmia på ett halvår

Ännu en person lämnar sitt jobb på kommunala mässbolaget Elmia. Den här gången är det informationsansvariga Linda von Essen-Sylvén som slutar.

Avhoppen från Jönköpings kommunägda mässbolag fortsätter. Nu är det klart att informationsansvariga Linda von Essen-Sylvén lämnar det turbulenta företaget.

Efter P4 Jönköpings rapportering om allt från virke som körts hem till en chefs sommarstuga till fallskärmar som betalats ut i strid med ursprungliga vd-avtal har ju avhoppen varit många.

Linda von Essen-Sylvén menar dock att det inte påverkat hennes beslut.
– Det är väldigt odramatiskt. Jag har funderat på detta de senaste åren, men i och med turbulensen som varit och omorganisationen så har tajmingen inte varit den rätta förrän nu.

Linda von Essen-Sylvén har jobbat på Elmia sedan slutet av 90-talet och lämnar sin tjänst vid årsskiftet.
– Det har varit 15 superspännande år och lärorika år, men nu är det dags att gå vidare.

Senaste halvåret har en rad personer lämnat sina uppdrag på Elmia. Det har varit vd Hans Standar, styrelseordförande Erik Arnalid (KD), ekonomichef Jonny Svensson, personalchef Viveca Lindberg och affärsområdeschefen Ingemar Rygert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista