Lundsbergs skola. Arkivbild: Anders Persson/Sveriges Radio.
LUNDSBERG

Besked om Lundsberg dröjer till fredag

Först på fredag kommer Förvaltningsrätten i Stockholm att lämna besked om beslutet att stänga Lundsberg ska upphävas. Det gör i sin tur att Grennaskolan får vänta på besked om eventuellt nya elever.

Beslutet från förvaltningsrätten väntades egentligen i morgon. Anledningen till att det dröjer är att Skolinspektionen i dag tillfört nya handlingar i ärendet. Handlingar som motparten måste få ta del av.

Enligt Förvaltningsrätten handlar det om anteckningar från tiillsynstillfällen som sträcker sig mellan oktober 2011 och juli 2013.

Styrelsen för Lundsberg har nu beretts tillfälle att yttra sig över dessa handlingar fram till klockan fem på onsdag eftermiddag.

– På fredag kommer sen ett beslut från oss, säger Roger Olausson, informatör på Förvaltningsrätten i Stockholm.

200 elever står just nu utan skola efter Skolinspektionens beslut att stänga Lundsbergs riksinternat upp till sex månader. Beslutet tog efter en uppmärksammad nollning där elever brändes med strykjärn.

Ett 30-tal elever har visat intresse för Grennaskolan, men ingen formell ansökan har lämnats in eftersom man avvaktar beslutet från förvaltningsrätten.

Fler artiklar om Lundsbergs skola

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista