Så här såg det ut när Vetlanda tog SM-guld 2012. Tack vare kvällens seger mot Dackarna har man nu chansen att försvara guldet i 2013 års SM-final. Arkivfoto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Speedway

Regerande Vetlanda till ny SM-final

1:29 min

Regerande svenska speedwaymästaren, Vetlanda, hade åtta poängs övertag på Dackarna inför onsdagskvällens retur i Målilla. Under kvällen drygade man ut marginalen och tog sig till sin sjunde SM-final på tio år.

Vetlanda har chansen att försvara SM-guldet från ifjol när man kör 2013 års SM-final mot Piraterna den 17-18 september.

Stärkta av gårdagskvällens 49-41-seger var det Vetlanda som öppnade upp kvällens smålandsderby bäst. I det fjärde heatet körde man hem kvällens första 5-1:a genom Mikkel B Jensen och Janusz Kolodziej och gick därmed upp i ledning med 15-9. Sett till den sammanlagda ställningen ledde Vetlanda därmed med fjorton poäng.

Det var sedan väldigt jämna heat i mitten av matchen och det tionde heatet var det tredje raka som slutade 3-3. I paus inför de avslutande fem heaten hade Vetlanda därmed en ledning på sammanlagt fjorton poäng och semifinalen kändes i princip avgjord.

Och semifinalmötet avgjordes sedan i det trettonde heatet, då Thomas H Jonasson körde hem heatsegern och skickade sitt Vetlanda till ny SM-final, den sjunde de senaste tio åren.

Dackarna - Elit Vetlanda 43-47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista