1 av 4
Foto:Pablo Dalence
2 av 4
Carl Johan Sanglert, Huvudinstruktör. Foto:Pablo Dalence
3 av 4
Amanda Gråberg. Foto:Pablo Dalence
4 av 4
foto:Pablo Dalence

Fler börjar träna kampsport

Allt fler börjar träna kampsporter. De senaste åren så har antalet utövare ökat med över 25 procent enligt Svenska Budoförbundet.

Karate, Kung Fu, Aikido, Capoeira, Wushu eller Kendo. Listan över olika kampsporter är lång och svår att få grepp om för den oinvigde. Men det de har gemensamt är att antalet medlemmar i de olika sporterna bara ökar och ökar. De senaste åren har antalet utövare i Sverige ökat från 30 000 till 38 000, vilket är en ökning med över 25 procent.

Till skillnad från andra sporter är fördelen med att träna kampsport att de inte bara ger vighet och bra kondition, utan även att självförtroendet blir större. och det är många tjejer som nu börjat med kampsporter

- När man åker hem från träningen, behöver mamma inte vara lika rädd och jag själv känner att jag får lite attytyd. Det är nog det som många tjejer lockas av, säger Amanda Gråberg, en av dom som tränar aikido i Jönköping.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".