Den misstänkte rånaren fick hjälp av räddningstjänsten att ta sig ned från trädet han hade klättrat upp i. Arkivbild: Henrik Montgomery / SCANPIX
Nässjö

Misstänkt rånare klättrade upp i träd

I söndags blev ett par i Nässjö rånade. Den misstänkte rånaren klättrade upp i ett träd och påstod senare att det var han som hade blivit hotad och nästan rånad. Men mannen anhölls misstänkt för rån.

Natten till i söndags blev ett par i Nässjö, som gåendes var på väg hem, rånade på mobiltelefoner och plånböcker av en man som snabbt sprang från platsen. Polisen larmades dit och en hund fick upp ett spår som ledde till ett träd. Men någon rånare hittades inte.

Ett par timmar senare fick polisen ett telefonsamtal från en man som satt fast i ett träd i Nässjö. Räddningstjänsten larmades dit och hjälpte mannen ner. Hans egen historia gick ut på att han hade blivit hotad och nästan rånad, men att han hade flytt upp i trädet. Men polisen var tveksam till sanningshalten i mannens historia, särskilt eftersom man hittade saker, från paret som rånats tidigare på natten, i trädet.

När den 19-årige mannen väl kommit ner ur trädet greps han och anhölls senare, misstänkt för rån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista