Vaggeryd, kommunen "Där hjulen alltid snurrar", ska bli en attraktivare handelsplats. Arkivbild, foto: Jessica Alaniesse Karlsson/Vaggeryds kommun.
Vaggeryd

Projekt ska göra skillnad i attraktiviteten

"Man måste vara lite mer kreativ och ge lite mer till kunden"
1:59 min

Handelsplats: Göra skillnad. Så heter ett nytt projekt som ska få Skillingaryd och Vaggeryd att bli attraktiva handelsplatser.  I går kväll var det kick-off och på sikt hoppas man att det ska bidra till att också stärka orternas varumärke.

– Vi börjar med handeln, för vi tycker att handeln är väldigt, väldigt viktig för att bli en attraktiv plats, säger Marika Törnqvist som är affärsutvecklare på Vaggeryds kommun.

Runt 30 företag är med i projektet Handelsplats: Göra skillnad, som man hoppas ska göra just skillnad för Vaggeryd och Skillingaryd. Projektet hade kick-off igår där man bland annat diskuterade hur orterna kan sticka ut och hur arbetet ska se ut fram till projektets slut i mars nästa år. Och för företagen som är med, eller vill vara med, så finns det egentligen bara ett krav, enligt Marika Törnqvist.

– Ja, det är ju att man vill vara med. Vi har sagt att det inte är något självändamål att vara med i det här projektet. Det ska bygga på att man verkligen vill utvecklas och bidrar med sin egen kunskap.
– Även om man inte är med nu från början så får man kunna hoppa in längre fram. Vi tror att om vi gör det här jättebra, så kommer fler att komma med i nästa steg.

Föreningen Leader Västra Småland har med hjälp av EU-pengar sponsrat med över 300 000 kronor till projektet och man kommer bland annat att åka på studiebesök till Tibro för att titta på ett annat projekt som man jobbat med där. Men Marika Törnqvist tror mest att nyckeln till framgång ligger i att vara kreativa för att lyckas göra Skillingaryd och Vaggeryd till attraktiva handelsplatser.

– För att kunna leva i en ort som ligger mitt emellan två stora handelscentrum, Jönköping och Värnamo, så tror vi att man måste vara entreprenör, man måste vara lite mer kreativ och ge lite mer till kunden. Där ligger jättemycket av framgångarna framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".