Gröna tröjor mot mobbning. I mitten Viktor Karlsson och Hugo Nordqvist Ossiansson (i fotbollströjor) som startade manifestationen på Ängarydsskolan. Foto: Olivia Boman
Lasso

Elever klär i grönt mot mobbning

Tranåskillar med gröna tröjor mot mobbning
4:34 min

När en kompis blir mobbad så kan man göra på olika sätta för att få stopp på det. Man kan till exempel göra som några elever i Tranås och klä sig i gröna tröjor en hel vecka.

Det gör Viktor Karlsson, som går i klass 7B och Hugo Nordqvist Ossiansson som går i 9A på Ängarydsskolan i Tranås. Den här veckan har de på sig sina gröna fotbollströjor som en manifestation mot mobbning.

– Det var en lagmedlem i fotbollslaget som hade blivit utsatt för mobbning. Våra föräldrar startade själva Facebook-gruppen "Grön manifestation mot mobbning". Det var lagmedlemmen som fick oss att verkligen tänka efter. Det är för alla som blivit utsatta för mobbning, säger Viktor.

Han berättar att man bär de gröna tröjorna som en symbol för att visa att man är mot mobbning och att hela laget är mot mobbning. Idag hade ett 40-tal elever grönt på sig i skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".