1 av 2
Lars Arrhenius, generalsekreterare för riksorganisationen Friends. Foto: Friends
2 av 2
Gröna tröjor mot mobbning. I mitten Viktor karlsson och Hugo Nordqvist Ossiansson som startade manifestationen på Ängarydsskolan. Foto: Olivia Boman
MORGONSKIFTET

Friends hyllar de gröna tröjorna

4:34 min

I dag klär sig riksorganisationen mot mobbning, Friends, i grönt. Allt för att peppa och stötta Viktor Karlsson och Hugo Nordqvist Ossianssons iniativ mot mobbning.
- Ett fantastiskt initiativ. Vi tror på att en röst kan förändra, säger generalsekreteraren Lars Arrhenius.

Viktor Karlsson och Hugo Nordqvist Ossiansson i Tranås ville stötta sin kompis som mobbades. De startade en Facebook-grupp och uppmanade alla att bära grönt som en manifestation mot mobbning.

Ett initiativ som hyllas av organisationen Friends som jobbar mot mobbning.
- Vi blev jätteglada när vi hörde om det, det är fantastiskt! Vi stöter inte på sådana här initiativ så ofta, säger generalsekreteraren Lars Arrhenius.

Han menar att det krävs större insatser mot mobbning, att det krävs att man tar ställning.
- I samhället i dag så sägs det att lite skit får man tåla i skolan. Men så får det inte vara, alla måste reagera mot det här. Det är ett stort problem och barn och unga mår väldigt dåligt.

Vill du hälsa något till Viktor och Hugo?
- Ni är grymma! Ni har gjort något grymt bra! Vi på Friends klär oss i grönt och har uppmanat alla våra facebook-följare.

Lars, vad har du för grönt i dag?
- Jag har på mig en grönrutig skjorta. Grönt är skönt!

morgonskiftet.jkpg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista