Bengt Janzon på rättsenheten på länstyrelsen som har hand om förfrågningar om kameraövervakning. Arkivbild: Elin Ericsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Lekland filmade besökare utan tillstånd

I över ett års tid kameraövervakade leklandet Monkey Town i Jönköping sina besökare med två webbkameror. En kul grej, enligt vd:n. Olagligt, misstänker länsstyrelsen.

Bilderna från lokalerna på Monkey Town har man kunnat följa på Leklandets hemsida och nu riskerar man att bli polisanmälda av länsstyrelsen för olaglig kameraövervakning, eftersom man saknar tillstånd för kamerorna. Det rapporterar SVT:s Jönköpingsnytt.

Rob Sanders, som är vd för företaget som driver leklandet, beskriver det hela som en kul grej och en service för gästerna så de kan se hur mycket folk som finns där.

Men Bengt Janzon på länsstyrelsen säger till Jönköpingsnytt att det mycket väl kan bli ett ärende för polis och åklagare.

Monkey Town ligger på Österängen i Jönköping och erbjuder bollhav, rutschkanor, klätterställningar och andra attraktioner för barn inomhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".