Nässjö

Man misstänks ha låst in kvinnor

En fest i Nässjö i slutet på juli urartade. Nu åtalas en man i 30-årsåldern för att bland annat stängt in och misshandlat två av kvinnorna som var på tillställningen.

Mannen är åtalad för grov misshandel, olaga frihetsberövande och rån bland annat.

Vad som är klart är att två kvinnor blivit misshandlade, bland annat med en kniv och att det hela hände den 26 juli. 

Men kvinnornas berättelser skiljer sig från vad de andra festdeltagarna vittnat om.

Den ena kvinnan säger att den åtalade mannen, som är hennes mans bror, låst in henne i ett rum tillsammans med honom under en fest. Där ska han ha våldtagit henne och slagit henne. Han ska sedan ha hoppat ut genom ett fönster och försvunnit.

Kvinnan ska också ha hoppat ut genom fönstret. Den åtalade mannen ska då ha kommit tillbaka, varit upprörd och följt efter kvinnan till torget i Nässjö. Där ska han ha skurit henne med en kniv i sidan och ryckt åt sig två väskor hon hade med sig.

Kvinnan ska då ha fått hjälp av några personer i en bil att slå larm till polisen.

Den andra kvinnan säger att också hon blev inlåst i rummet och slagen av mannen, men att hon tog sig från festen och fanns med den första kvinnan på torget och blev också blev rispad med kniven.

Vittnen från festen berättar om bråk och skrik i rummet, men har olika bild av hur många som var där inne, om dörren var låst och hur kvinnorna tog sig ur rummet.

Den åtalade mannen nekar till att ha begått något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista