1 av 2
Tränarna i SSL herr, med Mikael Hill (Mullsjö) och Nikas Hovivuori (Jik). Foto: Per Wiklund.
2 av 2
Tränarna i SSL dam, med Johan Ivarsson (Jik). Foto: Per Wiklund.
Innebandy

Jönköping och Mullsjö bottentippas - men Mullsjö kan skrälla

Mullsjös tränare Mikael Hill
1:55 min

Det blir ingen särdeles rolig säsong för vare sig Jönköpings herr- eller damlag eller för Mullsjö i Superligan den här säsongen. I alla fall inte om man ska tro experten.

Idag samlades experter, tränare, sponsorer och tränare i Stockholm där SSL höll upptaktsmöte inför innebandysäsongen.

På damsidan topp-tippas Djurgården och Rönnby medan Storvreta och Falun ses som favoriter på herrsidan. Elitlagen i Jönköpings län tippas få det relativt motigt. 

Jönköpings damlag kommer förvisso att klara sig bättre än förra säsongen och har intressanta spelare i främst Amanda Ingvarsson och Natalie Hansson men de får svårt att ta sig till slutspel

– Vi tar små steg i taget och har ändrat rätt mycket och har många nya spelare. Vi får se vart vi hamnar men vi ska i alla fall fortsätta att utveckla både spelet och gruppen, säger JIK:s damtränare Johan Ivarsson.

Mullsjö slutade förra året på elfte plats i Superligan och det var den bästa säsongen hittills för västgötarna. Enligt experten Stefan Edberg blir det nog något liknande i år, men han lyfter samtidigt ett varnande finger för Mullsjö som gjort flera vassa värvningar - senast förra veckan klassvärvade man Victor Ferrarresi.

– Det är klart att vi har jättestor respekt för de femton poäng som skiljde till slutspelsstrecket förra säsongen och det är ett stort jobb som skall göras för att äta ifatt det, säger Mullsjös tränare Mikael Hill.

– Men vi skall i alla fall spänna bågen mot det, säger han.

Jönköping anses få slita hårt för att undvika nedflyttning men har samtidigt klass-spelare som Johan Andesrson och Martin Hovlund. En internationell prägel på laget som värvat spelare från Norge och Tjeckien sam skaffat två finska tränare.

–  Det har blivit en ganska stor förändring. Åtta nya spelare och ett nytt spelsystem. Det är mycket nytt, säger herrlagets assisterande tränare Niklas Hovivuori. 

– Det blir en jättesnabbt, offensiv innebandy, lovar han.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".