Stina och Rolf Lindelloroas över hur det ska bli med deras boende i Mullsjö. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
Mullsjö

Rolf och Stina kan tvingas lämna sitt hem

1:29 min

Många pensionärer i Mullsjö oroas nu när kommunen bestämt sig för att inte köpa äldreboendet Margaretas park. Det är oklart vart en del av de boende ska ta vägen.

I flera år har diskussionerna kring äldreboende Margaretas park i Mullsjö pågått, nu har kommunen bestämt sig för att inte köpa fastigheten.

Det ska byggas ett nytt äldreboende som ska stå klart innan avtalet går ut, men där ryms inte de 21 serviceboenden som idag finns på Margaretas park. Varken kommunen eller boende vet var de ska ta vägen efter 2017 när avtalet upphör.

Stina och Rolf Lindell har bott i en av Margaretas Parks 21 servicelägenheter i tre år nu. De hade hoppats på att kommunen skulle köpa fastigheten, som idag ägs av ett privat fastighetsbolaget. I flera år har kommunen och fastighetsägaren försökt komma överens om ett pris på lokalerna utan att lyckats. Nu har kommunen bestämt sig för att inte köpa. Det gör att Stina och Rolf Lindell idag inte vet var de kommer bo januari 2018.

– Vi känner olust och besvikelse. Jag är 87 år gammal och jag trodde vi skulle få bo kvar här, inte att man skulle bli utkörd säger Rolf. 

– Det är bara att acceptera, är man gammal har man inte mycket att välja på utan då får man ta det som andra bestämmer, säger Stina.

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Henrik Jansson, menar att Stina och Rolf Lindell och deras grannar har rätt till lägenheterna som de bor i idag - med en så kallad besittningsrätt. Men idag är det oklart om det verkligen är så.

Oavsett vilket säger Henrik Jansson att kommunen kommer att garantera en lösning.

– Om det visar sig att vi måste bygga så kommer vi att göra det, det var kommunstyrelsen rätt så överens om. Vi kommer ta ansvar för dem, säger Henrik Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista