Arkivbild, från en tidigare häktningsförhandling i fallet. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Jönköping

Åtal dröjer för mordmisstänkt 36-åring

Den 36-årige man från Jönköping, som misstänks ha mördat den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan, omhäktades i dag, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– I ett sådant här ärende är det ett ganska förväntat beslut, eftersom utredningen står och stampar och är där den är. Då kan helt enkelt tingsrätten inte släppa honom, säger 36-åringens försvarare Tommy Nilsson.

Vad säger du om de bevis som finns?

– De bevisen som finns anser jag att de finns inte. Han förnekar brott och är något förbannad på att han sitter där han sitter och nu väntar han på ett åtal så att en riktig domstol får avgöra, säger Tommy Nilsson.

Åklagaren Per-Erik Rinsell säger däremot att utredningen går framåt.

– Det är väldigt mycket tekniska undersökningar, men även förhör med bevispersoner som kan ha sett något eller hört något och som vi måste prata med.

Han säger att det kommer dröja innan det blir åtal.

– Jag räknar med, det kan bli både plus och minus, någon gång fram emot november. Början eller mitten av november. Men det kan gå fortare och det kan ta längre tid. Det kan ju också bli så att det inte väcks något åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista