Ellen Toivio försöker med ett avslut mot IFK målet utan resultat. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Fotboll

Mariebo föll mot topplag

2:14 min

Mariebo blev utspelade i den första halvleken mot serieledande IFK Norrköping. Det stod hela 4-0 till gästerna i paus. Men hemmalaget kom tillbaka starkt och lyckades till slut få till 2-4.

Mariebo kom  till spel med flera spelare borta inför toppmötet mot Norrköping. På skadelistan fanns bland annat ytterbackarna Emma Lundin och Fanny Tallberg. Dessutom saknades Ellen Svensson i laget. Och det märktes inte minst i den första halvleken. Alla fyra baklängesmålen får tillskrivas ett ihåligt försvar samtidigt som målvakten Elin Hallin inte hade sina bästa stunder.

Av Mariebos tidigare fina anfallspel under säsongen såg man inte skymten alls. Och känslan inför den andra halvleken var att Norrköping skulle trumma på. Men så blev det inte. Mariebo tog sig samman och gjorde en del förändringar och det fick till följd att hemmalaget dominerade stora delar av den sista rundan.

Det började med att Malin Gollwitzer reducerade efter åtta minuters spel genom att dundra in bollen otagbart för IFK:s målvakt. Med kvarten in i andra, kom också 2-4. Den här gången var det landslagsaktuella Ida Andersson, som stod för prestationen, när hon lobbade in bollen i mål förbi målvakten.

Och efter det målet var Mariebo med i matchen igen. Strax efteråt var Ida Andersson igenom igen och hade två chanser att sätta bollen i mål men det ville sig inte. I stället gick bollen ut till Malin Gollwitzer som sköt i insidan ribban och ut. Hade det blivit 3-4 där hade vad som helst kunnat hända i matchen.

- Hade vi fått 4-3 där så hade vi även fått till 4-4 och fått med oss en poäng från den här matchen, säger Elin Öhling som fick pris som bästa hemmaspelare.

Därefter orkade MIK inte komma tillbaka utan IFK kunde ta med sig tre poäng hem till Norrköping, vilket innebär att de drygar ut sin serieledning i tabellen till 54 poäng. Mariebo är fortfarande trea i serien.

Förlust blev det också för Husqvarna som förlorade med 1-0 borta mot Smedby. Och i botten av tabellen bytte Landsbro och Värnamo plats efter att de senare vunnit i Landsbro med 1-0.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista