Jörgen Nyström, projektledare för husvagns- och husbilsmässan på Elmia, kan se tillbaka på en lyckad mässa. Foto: Robert Davidsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Nu lämnar husvagnarna Elmia för i år

Över 35 000 besökare på lyckad husvagnsmässa
1:41 min

Husvagnsmässan på Elmia går mot sitt slut och klockan under söndageftermiddagen stängs portarna till mässan för den här gången. Projektledaren Jörgen Nyström beskriver mässan som smärtfri.

– Vi kommer förmodligen landa på över 35 000 besökare och det har inte varit några stora köer. Allting runt omkring har fungerat.

I eftermiddag stänger årets husvagns- och husbilsmässa på Elmia igen för i år. Under dagen har husvagnar och husbilar rullat ut från mässområdet. Och en hel del besökare som idag lämnar området på Elmia gör det med en ny affär i bagaget, för det här är en viktig mässa för leverantörerna.

– Under de här fyra dagarna säljer branschen ungefär 20 procent av sin årsförsäljning. Räknar man om det i siffror så görs det affärer för ungefär en miljard kronor här. Det är alltså en mycket viktig försäljningsmässa för branschen, säger Jörgen Nyström

Två besökare som hittat till mässan under avslutningsdagen för att hitta en ny husbil är Gun-Lis och Mats Torgny från Borås. Och de är svårcharmade för försäljarna.

– Vi har haft husbil sedan 1985, så vi har ganska stor erfarenhet och rätt så mycket synpunkter på vad vi vill ha, säger Gun-Lis.
– Jag bor ju i husbilen ungefär 180 nätter per år, det är ett arbetsfordon för mig dessutom, tillägger Mats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".