Robert Engdahl. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
Mullsjö

Polis oroas av att fältare försvinner

1:26 min

Samtidigt som polis och fältare just nu jobbar intensivt med att komma tillrätta med drogproblemen bland unga i Mullsjö - säger kommunen upp en av två fältassistenter.

Det här väcker oro, bland annat hos Robert Engdahl som är närpolis i Mullsjö.

– Jag kan säga att just nu är det väldigt mycket prat om narkotika i yngre åldrar. Det är något som jag vet att fältarna jobbar väldigt aktivt mot också. Det är otäckt, säger Robert.

2,8 miljoner kronor ska socialnämnden spara. I verkligheten har det blivit nästan fem heltidstjänster. Anledningen sägs vara att äldre- och handikappomsorgen har krävt allt mer resurser den senaste tiden.  

– Det är väl alltid riskabelt att dra ner på sådan här verksamhet, men finns det inga pengar så finns det inga pengar. Det var det stället där vi kunde hämta pengarna på, säger Jan-Olof Larsson (M) som sitter som ordförande i socialnämnden.

Närpolisen Robert Engdahl i Mullsjö är imponerad över hur Mullsjö har jobbat med fältsekreterare i kommunen, då de kunnat vara på fritidsgårdar och tidigt fångat in  ungdomar som behöver hjälp. Han har inte gett upp hoppet om att kommunen kan hitta en lösning och behålla båda fältsekreterarna.

– Jag hoppas att det här inte är hugget i sten. Jag hoppas att även föräldrar kommer reagera nu och ta kontakt med sina folkvalda politiker för att hitta andra lösningar så vi på något sätt kan ta tillbaka detta, det är min förhoppning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista