Dagarna inför premiären handlar om att finslipa spelet, fysiken och spelglädjen finns redan.
MORGONSKIFTET

JIK laddar inför seriepremiär

8:52 min

På fredag smäller det för JIK:s damer och det är dags för seriepremiär. In i det sista ska det tränas och putsas. Lagkapten Amanda Ingvarsson berättade om uppladdning och premiärnerver i Morgonskiftet.

Det är ett peppat gäng som har längtat sig igenom en lång vår och sommar av försäsongsträning. Nu är fysiken på topp efter otaliga intervallträningar.

- Det är ju match man vill spela, försäsongsträningen är inte så kul, säger Amanda Ingvarsson, lagkapten.

Av 21 i truppen är fyra skadade, två på väg tillbaka och på det så finns det åtta nya spelare i laget. Men det är ett lag som verkar trivas ihop även om det kan bli svårt att genomföra träningarna som man vill när alla inte är spelbara.

- Visst blir det en frustration i laget när folk är skadade, inte på dem utan på läget. Speciellt nu när man vill finslipa inför premiären, säger Amanda.

James Hamrin är assisterande tränare i laget och han verkar lugn inför premiären.
- Tror att Amanda och tjejerna är lite mer spända men det är bra, hade varit konstigt annars.

Amanda och lagkamraterna lägger ner mycket tid på innebandyn men det finns inga pengar att hämta i sporten i nuläget.

- Nej, jag jobbar, all annan övrig tid läggs på innebandyn, så blir det. Det är klart att det hade varit kul att tjäna pengar på spelandet men just nu finns inte det, kanske i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista