Sofia Paldanius är tillbaka i tävlingsbanan. Foto: Mediaspjuth/Pressbild.
MORGONSKIFTET

Paldanius vinst i comeback

Sofia Paldanius: "Det gick bättre än jag vågat hoppas"
2:39 min

Bara tre månader efter att sonen Alfons föddes i juni var Sofia Paldanius tillbaka på tävlingsbanan. I helgen var det dags för comeback och den genomförde hon på bästa sätt och gick hem med en vinst i backfickan.

Comebacken i helgen gick dessutom ännu bättre än Sofia Paldanius hade trott.

– Jag hade nog hoppats på vinst, men jag trodde att det skulle bli mer knappt och att jag skulle vara mer pressad.

Sofia var förberedd på att det skulle vara riktigt jobbigt och göra ont under loppet på K1 500, men sen när loppet kom var det inte så farligt.

– Kanske var det bar att förbereda mig så, då kanske det blir lite lättare när man väl gör det, eller så fått en högre tolerans nu, säger Sofia och skrattar.

Det har varit ett långt tävlingsuppehåll, vilket har gjort att hon var nervös inför helgens tävling, Höstregattan på hemmaplan i Rocksjön.

– Men sen tänkte jag "Skärp dig Sofia, du har klarat större saker än att paddla 500 meter på Rocksjön". I perspektiv till att föda och uppfostra en ny individ så blir det lite andra dimensioner på det hela, säger Sofia Paldanius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".