Högskoleområdet berikas snart med en stor friskvårdsanläggning. Arkivbild: Jessica Sonelius/Sveriges Radio
Jönköping

Snart är studenternas idrottshus klart

Hannes Ewehag går husesyn i nya friskvårdsanläggningen
6:06 min

Sedan snart två år pågår ett stort bygge vid Högskolan i Jönköping. Nu jobbar ett 40-tal personer för att den nya friskvårdsanläggning ska bli klar till den 1 november.

Om du passerat Högskolan i Jönköping nyligen och funderat på vad den svarta stora fyrkantiga tegelkolossen på ena sidan av vägen är för något, så kan vi upplysa dig om att det är Högskolans nya friskvårdsanläggning som ska vara klar om några månader.

– Det ser klart ut utanpå men om du går in ändrar du uppfattning, säger Göran Carlsson, vd på byggföretaget Höfab som bygger friskvårdsanläggningen.

Arbetet med Högskolans friskvårdsanläggning påbörjades i slutet av 2011, men första steget var att bygga den gångbro över Munksjövägen som nu knyter ihop Hälsohögskolan med det övriga högskoleområdet, så själva byggnaden påbörjades först förra sommaren.

Nu, lite mer än ett år senare, så börjar byggandet gå in i sin slutfas.
– Det kan nog vara en 40 man som jobbar nu, totalt.

På bottenplan kommer det finnas ett parkeringsdäck med 25 platser, och även el- och klimatsystem. En trappa upp kommer själva träningslokalerna finnas, med bland annat aerobicssal, gym och idrottshall med handbollsmått.
– Det ska vara väldigt mycket glas ut mot Munksjön, det ska vara en trevlig miljö att vistas i med fin utsikt.

Den 1 november ska friskvårdsanläggningen vara klar. Invigningen hålls den 22 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".