1 av 4
Bert Debruin och Nal Bakkar. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
2 av 4
Martijn Koch. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
3 av 4
Carl Helgesson. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
4 av 4
Värnamo

Holländare vill starta husvagnshotell

1:50 min

Nal Bakkar ser fram emot att flytta till Sverige och Värnamo och starta företag. I dag var hon en av flera holländska entreprenörer som besökte staden för att gå igenom affärsidéer.

Nal Bakkar berättar hur hon verkligen ser fram emot att flytta till Värnamo. Det är den fina naturen som lockar och hon menar att Sverige har allt som hon saknar hemma i Holland.
– I can´t wait ´til it´s time to be here, because it´s a beautiful area to live, beautiful city and it has everything what Holland doesn´t have for me at the moment.

Tillsammans med sin sambo vill Nal Bakkar starta ett företag som ska ta hand om holländares husvagnar så att de slipper köra hem husvagnen till Holland där det är väldigt dyrt att förvara sina vagnar, eftersom det inte är tillåtet att ha dem på sin tomt som här i Sverige. Precis som svenskar förvarar däck på däckhotell ska holländare kunna placera husvagnar på "husvagnshotell".

Att ta hand om husvagnar är en av fem företagsidéer som Värnamo kommun har fastnat för och kanske kommer erbjuda människorna bakom sex månaders företagscoachning och lokalhyra för ett kontor i kommunen.
– Det handlar om att attrahera holländska entreprenörer med spännande affärsidéer och få dem att etablera sig i Värnamo, säger Carl Helgesson, tillväxtstrateg i Värnamo Kommun.

Från början var det 71 entreprenörer från Holland som var nyfikna på Värnamos erbjudande. De skalades ner till 13 och nu återstår fem, de som är i Värnamo nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista