Henrik Jansson (M). Arkivbild, foto Pernilla Arvidsson/Sveriges Radio.
kommun

Mullsjö ändrar sig om fältare

Kommunalråd: Därför behåller Mullsjö båda fältarna
0:58 min

I måndags kunde P4 Jönköping avslöja att Mullsjö kommun tänkte säga upp en av sina två fältassistenter, något som väckte start oro hos närpolisen. Men nu kovänder kommunen.

Mullsjö kommun behåller båda sina fältsekreterare. I måndags kunde P4 Jönköping avslöja hur socialnämnden tänkte säga upp en av sina två fältsekreterare - detta samtidigt som polis och fältarbetare jobbar intensivt med att komma tillrätta med de stora drogproblemen bland unga i Mullsjö.

Men nu skjuter budgetberedningen till pengar för att Mullsjö ska kunna behålla båda Fältsekreterare.

– Det är ju så att vi har en organisation där och vi kände att den organisationen bör fortsätta jobba som man har gjort och att man hittar andra lösningar istället, säger Henrik Jansson (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Mullsjö kommun.

2,8 miljoner kronor skulle sparas. Det var direktivet socialnämnden i Mullsjö kommun fick från budgetberedningen. Men när socialnämnden lade fram sitt förslag i måndags reagerade  beredningen. De anser att det är för riskabelt att ta bort en fältsekreterare och de har också valt att skjuta till pengar så att kommunen kan ha kvar sin utvecklingsledare inom omsorgen. Moderaten Jan-Olof Larsson sitter som ordförande i socialnämnden och han är glad över beslutet.

– De besparingar som socialnämnden var tvingade att göra, med tanke på det höga trycket inom äldre- och funktionshinderomsorgen, var ju kännbara neddragningar. Varje neddragning som vi slipper göra är ju väldigt välkomna. 

Jonatan Nilsson
jonatan.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".