HV förlorar miljoner på uteblivet slutspel

HV 71 kommer att göra en förlust i år på uppemot 2,5 miljoner kronor.

Det blir det bistra ekonomiska bakslaget när nu laget inte går vidare till slutspel i hockeyns elitserie, enligt Marita Jansson, som är ansvarig för klubbens ekonomi.

Efter gårdagens förlust mot Modo står det klart att HV 71 inte går till slutspel. Det är bara en match kvar hemma i Kinnarps arena mot Linköping, sedan är det slutspelat. Och det är inte bara en sportslig förlust utan även en ekonomisk.

HV hade budgeterat med minst två kvartsfinaler. Det betyder att man nu förlorar intäkter på biljetter och annan försäljning motsvarande i runda tal 2,5 miljoner kronor som man annars hade räknat med.

Men man missar också chansen att kamma hem rena vinster. Seminfinaler och finaler hade gett miljonbelopp extra i kassan och även bonus från sponsorer hade gett hundratusentals kronor extra, något som man nu går miste om.

2,5 miljoner i minusresultat påverkar förstås klubbens ekonomi, men ändå i begränsad omfattning eftersom HV 71 enligt deras egna siffror har en välfylld kassakista på närmare 18 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".