Minas Ibrahim al-Yousifi vädjar i en video till kungen, drottningen och påven att de engagerar sig i hans fall.

Ännu en video med kidnappad Jönköpingsbo

Nu finns det ytterligare en video som visar politikern Minas Ibrahim al-Yousifi från Jönköping. Det bekräftade UD:s presstjänst för Nyheterna på tisdagskvällen.

- Jag kan bekräfta att vi känner till att det finns en ny film, men vi har inte sett den än och kan därför inte kommentera mer än så, säger Ingrid Palmklint på UD:s pressjour.

UD:s personal har ännu inte sett videon och kommenterar därför inte vad den skulle innehåll mer än att Minas Ibrahim al-Yousifi finns med på den.

Det finns heller inga uppgifter om videon visats på någon TV-kanal.

Hur UD fått kännedom om videon vill hon inte berätta.

- Det är en uppgift som vi fått, säger Ingrid Palmklint som gör bedömningen att uppgifterna man fått in är från så pass säkra källor att man vet att videon faktiskt existerar.

En tidigare video har lämnats in och visats på TV-bolag världen över. Den lämnades in i mitten av februari och visar suddiga bilder på Minas Ibrahim al-Yousifi som talar in i kameran med ett automatvapen mot huvudet. I videon bad han om hjälp att bli fri. Han kidnappades i Irak och kidnapparna kräver 28 miljoner i lösensumma samt att USA lämnar Irak.

Minas Ibrahim al-Yousifi har sin familj i Jönköping och är i dag ledare för det kristdemokratiska partiet CDP i Irak. Det var under en resa i landet inför valet som han kidnappades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".