Susanne Rydén ser fram emot årets festival. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
P4 Morgon

Åter dags för Smålands kulturfestival - nu ett nummer större

Susanne Rydén: "Bredare, djupare, ännu bättre"
7:19 min

För andra året i rad är nu dags för Smålands Kulturfestival. Susanne Rydén är spindeln i nätet och har samordnat kulturupplevelsen som nu åter pryder länet i fyra dagar.

Ifjol anordnades Smålands Kulturfestival för första gången och i fyra dagar framåt kan du åter besöka kulturevenemang runt om i Småland. Återigen är det världssångerskan Susanne Rydén som håller i trådarna och hon besökte Simon och Elin i P4 Morgon-studion.

- Vi har nästan 70 arrangemang på 30 platser i sju kommuner, varav fem i Jönköpings län, berättar Rydén.

Med så många olika saker som händer blir det också vitt skilda saker på de olika platserna.

- Kulturen har väldigt många ansikten och det är det vi vill visa. Vi behöver den, alla behöver den. Alla kan ha en ingång och min vision är att om du kliver in med ett intresse, ska du komma ut med minst två.

Vad är det mest oväntade?

- Att Dick Harrysson åker omkring på ett Körsatåg och guidar oss hela vägen ner till Alvesta, genom Smålands historia. På spåret.

Men med mycket på schemat på många olika platser kan det vara lite knepigt att ta sig till de olika ställena utan tillgång till bil.

- Samåk. Fånga upp någon med bil och samåk.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".