Eksjö kan bli huvudort för höglandspolisen

Polisstationen i Nässjö kan komma att läggas ner samtidigt som Eksjö blir huvudord för polisen på höglandet i framtiden.

Inom polisen har det genomfört flera utredningar den senaste tiden för att se över verksamheten och lokalerna på höglandet.

Sedan tidigare har man kommit fram till att det bästa vore om man samlade det mesta av verksamheten till en ort i framtiden.

Och i en rapport som blev klar för lite drygt en veckan sedan pekas den troliga huvudorten ut - nämligen Ekjsö.

Enligt utredarna står striden mellan Eksjö och Nässjö. Eksjö är bäst för verksamheten, kommer de fram till. Visserligen inte i total enighet, men ändå.

Går polisledningen på utredningens linje så kan Eksjö få ett nytt polishus till hösten 2006, för nya lokaler behövs om planerna ska bli verklighet.

När utredningen tittat på för och nackdelar har de dock kommit fram till ett riktigt stort problem - nämligen att personalen tycker att det är ett dåligt förslag.

Poliserna vill i stor utsträckning ha kvar de polisstationer som finns i dag. Bland annat kommer en koncentration till en huvudort att innebära att många av dem får långa pendlingsresor till jobbet.

Nästan tre av fyra poliser är kritiskt till förslaget och nästan varannan polis säger att de kommer att söka nya arbetsuppgifter om det blir verklighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".