Lova Erikssons film "I play dead" har premiär nästa vecka. Foto: Victor R. Caivano (OBS, bilden har inget med filmen eller Lova att göra)
P4 Morgon

Thrillerdans i Åminne

3:20 min

Om man sätter ihop genrerna dans, drama och thriller så får man filmen "I play dead" som Lova Eriksson och Kaveh Akaber har gjort. Filmen spelades in i Åminne bruk och är helt unik i sitt slag.

"I play dead" som är en thriller/drama/dans-film handlar om en kvinna som upptäcker en övergiven byggnad där barn lurar in henne i en hemlighet. Filmen är gjord av Lova Eriksson som kommer från Värnamo och hennes pojkvän Kaveh Akaber.

– Från början hade vi varsin idé. Men när vi kom på att vi ville spela in i Åminne så skrev vi snabbt ihop ett manus där vi slog ihop bådas idéer.

Filmen ska visas på en filmfestival i Edinburgh och sedan ska den vidare på en konstutställning i Australien.

– Vi hoppas att den kommer visas på fler filmfestivaler och så ska vi försöka sprida den ytterligare, säger Lova.

Finns publiken för den här sortens dansfilmer?

– Det frågar vi oss själva också. Det är en speciell genre, dans/drama/thriller, den existerar egentligen inte än. Därför faller den lite genom stolarna men det är också det som gör den väldigt unik, vilket är kul, avslutar Lova Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista