Somaliska barnen ska skyddas

Nu gäller det att skydda barnen, som dragits in i dom vuxnas bråk. Det säger Bengt-Ove Eriksson på socialförvaltningen i Gislaved efter mordförsöket i tisdags kväll, då en kvinna blev svårt knivskuren.

Bengt-Ove Eriksson arbetar just nu med en plan för att få stopp på konflikten mellan somalierna i Gislaved och han är bedrövad efter det senaste våldsdådet.

Det finns flera hundra somaliska flyktingar i Gislaved och Bengt-Ove Eriksson anser att även om det finns kulturella och etniska skillnader så handlar konflikten om att enskilda individer inte kan komma överens.

Han vet ännu inte om det finns kopplingar till de tidigare bråken, men tycker att mordförsöket i tisdags kväll, då en kvinna blev svårt knivskuren, känns extra tragiskt eftersom socialförvaltningen i samarbete med skolan och de lokala områdespoliserna just håller på att ta fram en plan för att minska spänningarna i den somaliska gruppen.

Bengt-Ove Eriksson säger att det känns ännu mer angeläget nu att fortsätta det arbetet för det går framför allt ut på att skydda barnen, för, som vi berättat tidigare, så har de dragits in i dom vuxnas konflikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".