P4 Morgon

Krasslig häst förstörde medaljchansen

9:43 min

Det här skulle bli deras VM, Rebecca Kristiansens och hennes ponnys bästa. Men istället blir ponnyn sjuk på väg ner till Pau i Frankrike och de slutar på en plats betydligt längre ner än de hade hoppats. I dagens sportmåndag träffar du Rebecka Kristansen som tävlar med häst och vagn i enbet ponny.

De tre senaste åren har det gått riktigt bra på alla internationella tävlingar Rebecca Kristiansen deltagit i tillsammans med sin häst Plassens Lucky Luke. Endast i en tävling har de kommit utanför topp tre. Så VM för kuskar förra helgen skulle bli deras bästa VM, men riktigt så blev det inte.

– Vi åkte från ett halvkyligt klimat här i Sverige och på vägen ner var det högsommarvärme som sedan bytte helt när vi kom ner till Pau där det var fyra minusgrader. Vi kan ju själva bli lite rostiga i rören när det blir så och det hände tyvärr med min häst. Vi förstod ganska tidigt att han inte skulle kunna prestera det vi hade förväntat oss, säger Rebecca.

Ekipaget slutade på en 22:a plats men Rebecca säger att hon har tävlat så pass länge att hon tar det här som en lärdom istället för ett nederlag.

– Men det är klart, någon stans inuti blir man besviken. Man åker inte till ett VM för att delta, man åker för att prestera. Jag är en inbiten tävlingsmänniska och det är det jag går för när jag är ute och tävlar.