värnamo

Elever avstängda efter missbruk

Fem elever på Värnamo Folkhögskola har fått lämna skolan på grund av missbruk av narkotika.

Två har fått fjorton dagars avstängning av rektor och de andra tre, som bodde i elevbostäderna har fått lämna skolan tills vidare.

- Vi har utrett så mycket vi kan utreda och gjort en polisanmälan. det är ett antal personer som brutit mot vår alkohol och drogpolicy. De som bor på elevhemmet är inte välkomna att bo kvar, säger rektor Erik Engsbråten.

Det är inte första gången det förekommit narkotika på skolan och Erik Engsbråten vill inte säga hur det framkom att dom här fem eleverna avslöjades med att ha använt narkotika, men reaktionerna från eleverna var både bestörtning, förvåning och ilska, säger han till P4 Jönköping.

- Det är bra att dom stängs av för droger är ju olagligt och så. Vi har pratat ganska mycket och de flesta tycker det är bra. Jag är ju antidroger, säger eleven David Jansson.

På Värnamo Folkhögskolas hemsida står väldigt tydligt att skolan har en drogfri miljö och igår samlade rektor elever och personal för att informera om vad som hänt och också gå igenom skolans policy.

Ola Lundmark, är regional utvecklingsdirektör på Landstinget, har ansvaret för landstingets folkhögskolor.

- Vi ser alltid allvarligt på detta men sedan kan vi aldrig göra oss fria från det som händer i samhället och skolan är en del av samhället, säger Ola Lundmark.