Politik

Folkpartister lyfter företagarfrågor

1:45 min

Folkpartiet måste lyfta företagarfrågor. Det menar Magnus Olofsgård från Vetlanda som är ordförande för Folkpartiet i Jönköpings län och som kommer lyfta frågan på landsmötet.

När Folkpartiet träffas för landsmöte i Västerås, med start i dag, kommer Magnus Olofsgård och övriga ledamöter från länet att driva frågor som gör det enklare för företag att anställa.
– Till exempel att landsmötet ska verka och jobba för att vi ska ta första sjuklöneansvarsveckan för små och medelstora företag, det står inte i vårat partiprogram i dag och det skulle vi vilja få in.

Känner ni speciellt ansvar från Jönköpings län att lyfta de här frågorna?
– Det är klart att vi känner för vår bygd och vårt län, som har mycket små och medelstora företag, att de här frågorna lyfts fram.

När folkpartister från hela landet träffas för landsmöte i Västerås i dag är förväntningarna höga. Fram till söndag skall mötet behandla 1000 motioner. Man ska ta beslut om ett helt nytt partiprogram och man ska även lägga fast ett nytt valmanifest.

Förutom skolfrågorna vill partiet även lyfta fram jämställdhetsfrågorna inför valet nästa år och en av punkterna det förväntas mycket diskussion kring, är förslaget om en tredje pappamånad.

Och även om Jan Björklund, Folkpartiet och regeringen fått väldigt mycket kritik för de förändringar man gjort av skolan, så tycker Magnus Olofsgård att skolan ska fortsätta vara profilfråga nummer ett för partiet även i valet nästa år. Han menar att de satsningar som gjorts, snart kommer att ge resultat.
– Vi ser positiva tecken redan nu, vi ser att söktrycket till lärarutbildningarna ökar och att kunskapsnivån i matte och fysik förbättras något, men det tar tid och vi behöver hålla i på ett positivt sätt.