Värnamo

Fler elever avstängda efter drogtester

1:21 min

I dag stängdes ytterligare två elever av från Värnamo folkhögskola efter att ha använt narkotika. Det är alltså nu sju elever som inte får komma till skolan på två veckor som straff. 

– Det handlar om att det har kommit in uppgifter till mig som rektor och som jag har utrett vidare, men hur de har kommit kan jag tyvärr inte kommentera.

Men att det här växer, antalet elever som använder droger, tyder det på att det är något större, kommer ni att gå vidare?
– Jag tror vi har funnit det som finns, men skulle det komma mer signaler till mig kommer jag givetvis ta tag i det också, men det tror jag inte.

Det är landstinget som äger och driver Värnamo folkhögskola där elever kan läsa för att bli exempelvis fritidsledare eller behandlingspedagoger. Skolan har också en hård policy när det gäller alkohol och droger och det är nolltolerans som gäller.

Tidigare i veckan stängdes fem elever av för att ha använt narkotika på skolan. I dag kom ytterligare provsvar in som visade på att två elever till använt cannabis. Nu är alltså totalt sju av folkhögskolans elever avstängda i två veckor som straff för att de använt narkotika och eleverna har reagerat olika.
– Det är olika reaktioner, vissa rannsakar sig själva, andra tycker att det är ett mindre rättvist beslut, säger rektor Erik Engsbråten.

Emma Johansson
emma.johansson@sverigesradio.se