Jönköping

Ridklubbschef avgår efter intern strid

1:03 min

Ännu en chef lämnar nu Smålands största ridanläggning, Jönköpings Fältrittklubb. Gunilla Larsson tillträdde i februari men slutar nu med omedelbar verkan.

Gunilla Larsson är andra chefen på bara två år som slutar som verksamhetschef för anläggningen som har över 800 medlemmar. Hon gör det med omedelbar verkan efter att inte ha kommit överens med styrelsen.

Men varför vet ingen riktigt - och de 500 eleverna på ridskolan har fått väldigt lite information, något som medlemmen Robert Allemyr är kritisk till.
– Jag tycker det här är extremt illa skött, det är barn och ungdomar framförallt som behöver få information och den ska vara tydlig.

Stämningen är nu tryckt på Jönköpings Fältrittklubb, enligt Robert Allemyr. Verksamhetschefen Gunilla Larsson hann inte ens prata med sina elever om beslutet att hon skulle sluta och det pågår många spekulationer om vad som lett fram till avhoppet.

Klubbens styrelseordförande Hans Danielsson säger att det beror på att de inte kunde komma överens i flera frågor, bland annat om ekonomi och hur mycket som skulle satsas på ridskolan och på den privata verksamheten.

Gunilla Larsson är andra verksamhetschefen som slutat på bara två års tid. Nu kommer inte klubben att anställa en ny, utan klara sig med en ridskole- och en anläggningschef.
– Det är tråkigt men nu får vi ta nya tag och försöka göra något positivt av det i slutändan, säger Robert Allemyr.

Fotnot: Ridskolan är basen i Jönköpings Fältrittklubb, som har tre ridhus. Men hyr även ut stallplatser till många privata ryttare som använder anläggningen.

Emma Johansson
emma.johansson@sverigesradio.se