Jönköping

Polisen försöker hitta serieblottare

1:41 min

Flera kvinnor i västra delen av Jönköping har under hösten råkat ut för en blottare. Och mycket tyder på att det är en och samma man som ligger bakom brotten.

– Det finns en handfull ärenden nu under hösten där vi inte kan utesluta att det rör sig om samma gärningsperson, säger Tommy Thorngren, presstalesman hos polisen i Jönköpings län.

Det är under oktober och november som polisen har fått in fem anmälningar om sexuellt ofredade. De drabbade kvinnornas berättelser visar att tillvägagångssättet är mycket likt mellan fallen. En man har visat sitt könsorgan och onanerat för en eller två kvinnor sent på kvällen när det är mörkt ute.
– Det är klart att vi ser allvarligt på det och när vi ser att det finns flera ärenden där tillvägagångssättet påminner om varann så är vi väldigt medvetna om att här är det viktigt att få tag på personen.

Alla anmälningar kommer från Jönköpings västra delar. Bland annat har kvinnor utsatts för blottare vid tunneln under Åsenvägen vid Junedalsskolan och vid tunneln nära Talavidskolan. Polisen försöker nu se vad det finns för gemensam nämnare alla anmälda i fall.

Tommy Thorngren berättar att man tittar på andra ärenden om gärninsgmannen kan finnas där och man tittar på personer som tidigare dömts för liknande brott.
– Och så kan vi inte utesluta att fler kvinnor drabbats men inte hört av sig och de är vi väldigt intresserade av att få kontakt med - att de hör av sig till oss på 114 14 och berättar vad man sett.