Värnamo får mängder av nya företag.

I dag presenterades en hel fabrik, där intresserade kan hyra in sej för att utveckla sina idéer och komma igång. Allt för att få fart det dåliga nyföretagandet.

Jämfört med övriga landet så är invånarna i Jönköpings län dåliga på att starta nya företag. Det gäller också Värnamo och där har näringslivsbolaget, där kommunen är delägare, i två års tid försökt hitta sätt att få fart på nyföretagandet.

I dag presenterades det som kallas Företagsfabriken Värnamo. I den gamla konfektionsfabriken på Jönköpingsvägen öppnar redan den 1 maj en mötesplats med bland annat elva kontor där både unga och äldre med idéer ska kunna hyra in sej för att dra igång sina nya företag.

En orsak till att många drar sej för att starta eget är rädslan för att dra på sej stora skulder om det inte går vägen. Men i Företagsfabriken Värnamo ska man ha råd att misslyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".