Hur stort kan ett hockeybockeylag bli?

6:06 min

Det började som ett socialt experiment. Hur stort kan ett korpenlag i hockeybockey bli? Roosters har nu, två år efter starten, fans över hela landet och bevisar att det går att skapa intresse kring vad som helst.

Ta en titt i korphockeybockeyns tabell för division fyra, så finner du namnet Roosters. Till synes ett helt vanligt korplag, med samma ambition som alla andra. Men skenet bedrar. Klubben har både en hemsida, facebooksida, twitterkonto och en podcast. Ja, Roosters satsar riktigt hårt för att bli stora.

– Det startade som ett social projekt, berättar grundaren Alexander Draschnar. Jag jobbar med kommunikation och då blev det, "jag måste bara kolla hur långt vi kan ta en sådan här sak".

Nu har klubben fans över hela Sverige och så långt iväg som i Kanada. Men det krävs mycket arbete för att leda projektet framåt.

– Jag lägger väl två-tre timmar om dagen, säger Erik Hallbäck.

Men varför skapas ett intresse kring ett korplag i en marginalsport?

– Det här är så totalt ointressant för folk egentligen, där har vi nog vår fördel, förklarar Alexander. Jämfört med ett lag som spelar hockey lokalt i division fyra finns det ju mer intresse. Vi har så lite och så tunn grund att bygga det här på att det blir ändå bra. Vi har gjort det omvänt. Sen är det också att prestationen har ingen betydelse. Vi kan komma sist och ändå göra en stor grej av det. Men spelar man hockey i någon annan division behöver du lyckas för att det ska bli intressant.

"Större än NHL", skojar Roosters att de är. Inte riktigt, men tiden får utvisa hur stor hajpen kring ett hockeybockeylag i division fyra i Jönköping faktiskt kan bli.