Nässjö

Mord kan vara på väg att klaras upp

6:51 min

En 21-årig man från Motala häktades i förmiddags misstänkt för att ha varit inblandad i mordet och mordförsöket i Nässjö i början av februari. Mannen häktades vid tingsrätten i Göteborg. En annan man är dessutom misstänkt för själva mordet men är inte häktad än.

Den 21-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, och för medhjälp till försök till mord.

Det var i början av februari som en 61-årig man sköts till döds i villan i Nässjö. Hans 59-åriga fru skottskadades svårt, men överlevde. Tidigare har två olika män varit misstänkta i utredningen, men är helt avförda.

Jan Lagerqvist, polisens presstalesman säger att 21-åringen varit intressant i utredningen en längre tid, och för två veckor sedan delgavs han misstanke om brott.– Han har funnits med sedan i somras, och vår utredning har nu lett fram till att han blivit häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, säger han.

– Det här är resultatet av ett långt och tålmodigt nötande, säger Jan Lagerqvist.

Dessutom sitter en 31-årig man från Hylte delgivits misstanke om mord och mordförsök och han kommer att begäras häktad.

Båda männen sitter frihetsberövade i Göteborg för inblandning i mord i Västra Götaland, men Jan Lagerqvist vill inte gå in på vad det är för brott. Båda två nekar till inblandning i mordet i Nässjö.

Han vill inte heller gå in på om det finns något samband mellan händelserna i Nässjö och morden i Göteborg.

Är de här männen kända sedan tidigare?

– Ja, det är de.

– Vi har en god bild av vad spm hänt, vet hur händelsen gått till. Men motivet går vi inte in på, säger Jan Lagerqvist.

Ni har tvingats släppa två som ni haft misstankar riktade mot, hur stor är risken att det händer igen?

– Nu har tingsrätten beslutat att häkta 21-åringen som på sannolika skäl, men vi får väl se. Det är också långt kvar både till ett eventuellt åtal och en eventuell dom, säger Jan Lagerqvist.