Företagsfabrik startas i Värnamo

Nu ska Värnamo få mängder av nya företag. I dag presenterades nämligen en hel fabrik, där intresserade kan hyra in sig för att utveckla sina idéer och komma igång.

Företagsfabriken ska hjälpa till att få fart på det dåliga nyföretagandet, det säger Jan Hultegård, som är vd i Värnamo Näringsliv.

Jämfört med övriga landet så är invånarna i Jönköpings län dåliga på att starta nya företag. Det gäller också Värnamo och här har näringslivsbolaget, där kommunen är delägare, i två års tid försökt hitta sätt att få fart på nyföretagandet.

I dag presenterades det som kallas Företagsfabriken Värnamo. I den gamla konfektionsfabriken på Jönköpingsvägen öppnar redan den 1 maj en mötesplats med bland annat 11 kontor där både unga och äldre med idéer ska kunna hyra in sig för att dra igång sina nya företag.

En orsak till att många drar sig för att starta eget är rädslan för att dra på sig stora skulder om det inte går vägen. Men i Företagsfabriken Värnamo ska man ha råd att misslyckas.

Det första året blir hyran extra billig och efter tre år är det meningen att man ska lämna Företagsfabriken och kunna stå på egna ben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".