Axamo Flygplats. Foto:Pablo Dalence

Växjö konkurrerar med Axamo om resenärer

Konkurrensen om flygresenärerna hårdnar mellan olika små flygplatser i regionen.

Igår kunde Jönköpingsborna vakna till en annons i lokaltidningen där flygplatsen i Växjö välkomnar till en ”ny, större och spännande flygplats”.

Herman Larson arbetar med marknadsfrågor på Axamo flygplats å han berättar att han satte kaffet i matstrupen när han fick se annonsen...

Framtiden för Axamo flygplats har under en längre tidsperiod varit osäker. Å på luftfartsverkets kontor på fygplatsen arbetar personalen febrilt för att verksamheten skall kunna fortsätta och för att vända den negativa trenden med en allt mer dalande passagerarkurva

Å som salt på såret så publiceras det en stor annons i lokalpressen där Växjö flygplats medelar att de bytt namn å samtidigt passar på och bjuder in länsborna till den nya och spännande ”Smaland Airport”. Där Växjö vill göra sin flygplast till centrum för flygresandet i regionen.

Hans Wallin arbetar med flygfrågor på Jönköpings kommun och han tror att det finns en viss risk att Axamo tappar ytterligare passagerare till Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".