1 av 2
Minas Ibrahim al-Yousifi. Copyright: PrB
2 av 2
Vivian Al-Yousifi, dotter till den kidnappade Jönköpingsbon. Foto:Pablo Dalence

Stödmanifestation för kidnappad Jönköpingsbo

Klockan ett på lördagen samlas representanter från samtliga riksdagspartier på Norrmalmstorg i Stockholm, för att visa att svenska folket stödjer den kidnappade jönköpingsbon Ibrahim Al-Yousifi.

Cecilia Wikström sitter i riksdagen för folkpartiet och är en av initiativtagarna till den här manifestationen som enligt henne har fått stöd över partigränserna.

I över en månad har Jönköpingsbon Ibrahim Al-Yousifi suttit kidnappad i Irak. Nu annordnas en manifestation i Stockholm för att visa kidnapparna det avsky som svenska folket känner inför kidnappningen. Det säger Cecilia Wikström (fp) till Nyheterna.

Hon hoppas att kidnapparna och världen ser att det finns en opinion i Sverige som tycker att det är oacceptabelt att en svensk man sitter kidnapad i Irak. Svenska folket måste kräva att han friges och återförenas med sin familj i Jönköping, där han hör hemma säger Cecilia Wikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".