1 av 2
Gert Kvick informerar om fördelarna med polisyrket på A6 köpcentrum i Jönköping. Foto:Pablo Dalence.
2 av 2
Sofia Eriksson från Anderstorp vill bli polis i framtiden. Foto:Pablo Dalence

Polisoffensiv för att få fler ansökningar

Den 15 mars går tiden ut för de som vill söka till polishögsskolan.

På lördagen satte polisen upp en monter på A6 köpcenter i Jönköping för att försöka locka fler att söka utbildningen. En av de som var intresserade är Sofia Eriksson från Anderstorp.

Vid en liten monter mitt bland folkvimlet på A6 köpcenter i står två poliser och informerar och delar ut broshyrer med information om polisyrket, en av dem är Gert Kvick som har arbetat som polis i trettio år och som nu försöker få fler att söka sig till yrket.

Alla har en chans att bli bra poliser säger han men idag behövs det framförallt fler kvinnor och fler personer med invandrarbakgrund, grupper som annars är svåra att nå.

- Vi märker att speciellt killar och tjejer med invandrarbakgrund kommer fram till oss här i stor omfattning, mer än vad de besöker oss på polisstationen, säger Gert Kvick.

Sofia Eriksson från Anderstorp vill gärna bli polis i framtiden. Hon har till och med gjort lumpen för att kunna söka vidare till polisutbildningen. Men just nu är hon mammaledig, så det får nog vänta ett par år. Hon tycker också att det är viktigt att fler invandrare och fler kvinnor blir poliser.

- Det finns många kvinnor som är utsatta, kanske är det då lättare för en kvinna att ta hand om en kvinna. Samma sak när det gäller invandrarna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".