Stubbe Wahlberg. Arkivbild: Simon Strömberg/Sveriges Radio.
Gislaved

Stubbe ska också låsa in sig

7:18 min

Det är inte bara Musikhjälpens tre programledare som låser in sig i kväll. I Gislaved ska en av nyhetspanelens medlemmar i P4 Eftermiddag krypa in i ett litet hus i Gislaved i fyra dygn med sina kompisar.

I kväll klockan 21.30 låser Musikhjälpen in årets programledare Kodjo Akolor, Emma Knyckare och Sarah Dawn Finer i glasburen på Gustav Adolfs torg i Göteborg.

Över 100 gäster är inbjudna och pengarna de får in ska gå till olika verksamheter som ser till att kvinnor ska överleva sin graviditet. För varannan minut dör en kvinna i samband med förlossning eller på grund av sin graviditet. Nästan alla av dödsfallen, 99 procent, sker i låginkomstländer där det inte finns tillgång till en fungerande mödravård

Så då behövs det pengar - och förutom allt som görs i Musikhjälpens egen bur i Göteborg, så hittar alltså också andra på en massa saker som  genererar pengar till Musikhjälpen.

I Gislaved till exempel, ska en av nyhetspanelens medlemmar här i P4 Eftermiddag, Gislaveds kulturprofil Stubbe Wahlberg, krypa in i ett litet hus i Gislaved i fyra dygn med sina kompisar för att göra en lokal version av Musikhjälpen. De startar redan 19.30 i turistbyråns lilla "kiosk" som kallas Tummetott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista