Jönköping

HFF:s nya omklädningsrum håller inte måttet

1:58 min

De nybyggda omklädningsrummen uppfyller inte kraven för spel i Superettan. Och troligen kommer nu en dispens krävas om HFF ska få spela sina hemmamatcher på Vapenvallen nästa år.

– Jag tycker man kunde tänkt till lite mer, säger HFF:s sportchef Issa Iskander.

– Vi upplevde det omklädningsrum vi har som trångt så det var väl inte optimalt. Men från det vi kommer med att ha levt i baracker i tre år så är vi otroligt nöjda med det vi har idag men det kunde varit bättre. Utrymmet är trångt.

För tre år sedan brann omklädningsrummen på kommunägda Vapenvallen ned och först nu för bara några veckor sedan invigdes nya fina lokaler.

Den färska anläggningen innehåller tio omklädningsrum, två domarrum och två funktionärsrum.

Problemet är bara det att efter att Husqvarna i höstas tog klivet upp i Superettan så duger inte omklädningsrummen i alla fall.

arenakraven för lag som spelar i Superettan står det att varje omklädningsrum ska innehålla fem duschar och tre toaletter.

På Vapenvallen finns nu bara fyra duschar och en toalett per omklädningsrum.

Men det kan finnas en lösning på problemet menar Johan Eriksson som är anläggninsgchef på Fritid i Jönköping.

– Byggnaden är byggd på ett sätt som gör att man kan sektionera den, så lagen som spelar kan i princip disponera fyra stycken omklädningsrum per lag och det innebär ju då att man har tillgång till 16 duschar och fyra toaletter.

Men i arenakraven så står det att omklädningsrummen ska innehålla minst fem duschar och tre toaletter vardera. Det låter som att det kommer krävas en dispens ändå?

– Det är möjligt, men vid den träffen vi hade med Svenska Fotbollsförbundet för två veckor sedan så var de väl ganska nöjd med byggnaden som sådan.

Husqvarna FF:s sportchef Issa Iskander är övertygad om att laget kommer att få spela sina matcher på Vapenvallen även i Superettan.

Och på omklädningsrumsproblemet har han en egen lösning.

– Att få in en dusch till bland de fyra som redan finns kommer inte vara några problem. Sen är varje toalett väldigt stor, även om det bara finns en toalettstol i varje, så de får väl sätta in två toalettstolar till i det rummet.

Så att man får sitta på rad därinne?

– Ja, i Husqvarna är vi kamrater så vi håller ihop, även på toaletterna.  

Så säger arenakraven för Superettan

Arenan ska vara utrustad med:

– Ett omklädningsrum för respektive lag med vardera minst fem duschar, tre toaletter, sittplatser för minst 25 personer, en massagebänk och en taktiktavla;

– Ett omklädningsrum för domarna med minst en dusch, en toalett, fem sittplatser och ett bord.

– Arenan måste var utformad så att den kan garantera ett direkt eget, avskilt tillträde för båda lagen och domarna från deras omklädningsrum till spelplanen samt en säkrad väg till och ifrån arenan. Spelartunnel eller säkrad väg för spelare och domare skall finnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.