1 av 2
MC-klubben Natches med kopplingar till Hells Angels har fortfarande verksamhet kvar i den gamla Ica-lokalen i Barnarp. Foto: Peter Jernberg
2 av 2
Skylten på taket är fortfarande kvar.

Otillåten MC-klubb fortfarande kvar i Barnarp

I över två månader har nu MC-klubben Natches Småland med kopplingar till Hells Angels haft verksamhet i gamla Icas lokaler i Barnarp utanför Jönköping. Trots oro bland många som bor i Barnarp så har Jönköpings kommun fortfarande inte gjort någonting åt det.

Enligt planerna för området så får det bara vara handelsverksamhet i lokalerna och att hyra ut till en föreningen strider alltså mot plan och bygglagen, ändå har den som äger lokalerna hyrt ut till ett företag som i sin tur hyr ut till MC-klubben.

Enligt Jönköpings kommuns bygglovschef Benny Hunermark så har man inte prioriterat ärendet, han hänvisar till en hög arbetsbelastning på bygglovsavdelningen, men inom några veckor ska man skriva till fastighetsägaren och kräva att MC-klubbens slängs ut.

Utanför lokalen står utbrunna marshaller, en husvagn och på taket hänger klubbens banderoll kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".