Tingsrätten i Jönköping. Arkivbild: Robert Davidsson/Sveriges Radio
Huskvarna/Tranås

Fängelse för unga kidnappare

1:26 min

Den unge mannen ville inte acceptera att kvinnan lämnat honom. Tillsammans med en bekant tog han henne till fånga. I dag dömdes båda till fängelse.

I dag kom domen för de två unga män som i november rövade bort en kvinna i 20-årsåldern från Huskvarna till Tranås. Jönköpings tingsrätt dömde de båda till fängelse.

Åklagaren Krister Petersson tycker att domen är logisk.
– De har inte erkänt något, de har kommit med sina berättelser som inte går ihop med bevisningen i övrigt så att de har kommit med en historia som inte gått hem hos tingsrätten.

Kvinnan hade tidigare en relation med en av männen. När hon lämnade en av dem för en annan trängde de sig in hos henne i Huskvarna beväpnade med en skarpladdad pistol och kniv och tog henne med sig.

De ska ha haft henne frihetsberövad i nästan ett dygn innan de kom in med henne till polisstationen i Tranås efter en stor polisinsats. Den äldre mannen som är 24 år döms till ett och ett halvt års fängelse för olaga frihetsberövande, olaga hot och vapenbrott. Han ska även betala 20 000 kronor till en annan man som han hotat.

Den andra mannen på 20 år får tio månaders fängelse och får betala 15 000 kronor i skadestånd. Den bortförda kvinnan har inte begärt något skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista