Boo Clenow, ordförande i Gnosjö Hjälper. Foto: Privat.
Gnosjö

Hittade en miljon i mjölkkanna

1:21 min

Gnosjö Hjälpers hjälpverksamhet har fått oväntat tillskott. I en mjölkkanna där bidrag samlas in hittades en postväxel på en miljon kronor.

 – Det är med stor ödmjukhet och stor tacksamhet. Det är både glädje och många funderingar som snurrar i huvudet vid ett sådant tillfälle, säger Boo Clenow, Gnosjö Hjälpers ordförande, till P4 Jönköping.

Vad sa ni när mjölkkannan tömdes?
– Du det blev tyst. Förvåningen var otroligt stor när man synade alla nollorna som var på postväxeln.

Mjölkspannen står i Gnosjö Hjälpers secondhandbutik och töms två gånger om året. Normalt ligger där runt 10 000 kronor, men nu när kannan tömdes strax före nyår var innehållet alltså inte det vanliga.

Postväxeln på en miljon kronor kommer från en anonym givare, kunde Värnamo Nyheter berätta tidigare i kväll.

Pengarna ska användas till Gnosjö Hjälpers biståndsarbete i framför allt Lettland, där de ska finansiera bland annat äldreboenden, barnhem och skolor.

Boo Clenow på Gnosjö Hjälper säger att han känner en väldig glädje över att ha fått förvalta det anonyma bidraget. Men han hade först svårt att förstå att den givmilda gåvan faktisk var på riktigt.

– Det gick nog tankar åt alla håll. Tankarna var ostrukturerade vid tillfället som sådant. Det var med stor iver och spänning vi åkte ned till banken för att få den verifierad och inlöst, säger Boo Clenow.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista