Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Arkivbild, foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.

Green om tågbeskedet: Vi är mycket glada

1:20 min

Regeringen ska utreda en satsning på södra stambanan från Linköping via Jönköping till Göteborg respektive Skåne. 

Det beskedet gav infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) på Transportforum i Linköping i dag.

- När det gäller hela stambanan, om tänker sig sträckan Stockholm ner till Göteborg och att svänga av vid Jönköping ner till Malmö, där finns det fortfarande sträckor som man inte tittat på alls. Där ger vi nu uppdraget till Trafikverket att fördjupa processen så att vi kan gå vidare med hela stambanan, säger Catharina Elmstäer-Svärd.

Och hennes uttalande gläder Jonas Ekeroth, vd på Handelskammaren i Jönköpings län.

- Det är överraskande och väldigt glädjande att infrastrakturministern dessutom ger Trafikverket i uppdrag att utreda sträckan Stockholm-Malmö, även den via Jönköping. Blir denna sträcka verklighet gynnas näringslivet i vår region på ett mycket positivt sätt, skriver han.

Moderata kommunalrådet Mats Green i Jönköping är också nöjd. "Vi är mycket glada över det här enastående beskedet och kan nu se effekten av vårt hårda och långsiktiga arbete för att få igång en satsning på Götalandsbanan", säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista