Kor hittades ilandspolade utanför Trelleborg Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
P4 Eftermiddag

De ska svara om mysteriet med de döda kossorna

Helena Kättström: Ligger någon hund begraven...
4:26 min

Den ena döda kossan efter den andra flyter iland i Skåne och Danmark. Nu kan expertis från Jönköping hjälpa till att lösa mysteriet.

För det är ett mysterium det här med de döda kreaturen som flyter iland i Skåne och Danmark och nu kopplas veterinärerna på Jordbruksverket i Jönköping in för att hjälpa till att lösa detta mysterium.

De senaste veckan har åtta döda kor flutit iland längs med kusterna i Skåne, Danska medier rapporterar också om två döda kor som flutit i land på Lollands sydkust, skriver Sydsvenskan på nätet.

Skånepolisens utredare har nu alltså vänt sig till Jordbruksverket i Jönköping för att få sakkunnig hjälp, berättar Helena Kättström som djurskyddschef på Jordbruksverket.

Vi är en expertmyndighet som vet regler om märkning och vi arbetar även med smittskydd och att förebygga att vi får in smittor. Det är så vi fått frågor i det här fallet, säger Kättström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".